Neurostreams Témakörök

 

Témakör:    A Neurostreams élő radió adásait hat témakörre osztottuk: Alfa, Barát, Megaagy, Álom, Wellness és Zen.

Ezek a témakörök az élő adásban állandóan váltakoznak.

A Download Butik anyagai is  e hat témakör alapján vannak szortírozva

 

Alfa:   Az Alfa kategória hanganyagai ellazító relaxáló hangokat tartalmaznak, melyek a figyelmes, tudatos megfigyelő állapotába visznek; többségében alfa hullámok

 

Barát:   A Barát kategória hanganyagai motiváló, energetizáló Beats-ek amelyek segítenek a felébredésben, aktivvá válásban; töbségeben béta hullámok, de gamma hullámok is előfordulnak benne.

 

Álom:   az álom kategória hanganyagai segítik a vizualizálást, az önprogramozást és az álomváltoztatást; többségében theta hullámok

 

Megaagy:    A Megaagy kategória hanganyagai segítik az értelem élesítését, a konzentrációt, az emlékezőképességet és a kreativitást; többségében béta hullámok

 

Wellnes     A Wellness Kategória hanganyagai mindenféle testi panasz csökkentését segítik; itt mindenféle hullámokat használunk.

 

 

Zen:   A Zen kategória hanganyagai segítségünkre vannak az önmagunkban való elmélyedéshez. A Zen egy hagyományos távolkeleti mentális technika; többségében theta hullámok binaural beats-ekkel

 

Fehér zaj:     A fehér és rózsaszín zaj egyes neurostreams-eknél egy nem tolakodó alap hátteret biztosít. Ilyenek például a WellnessStreams-ek.

A fehér zaj a hallható hullámtartomány összes frekvenciájából áll, vagyis a 16 és 20 kiloherzes tartomány összes frekvenciájából tevődik össze. A fehér zajban az összes frekvencia azonos hangerővel van jelen. Az emberi fül a fehér zajt mint egy kissé magashangú sziszegésként érzékeli, mivel az emberi hallás a magasabb hangokra érzékenyebb mint az alacsonyabb frekvenciákra.

Mi a fehér zajt a Nightnoise – elalvás segítő – Session-nál használjuk. (weiss)

 

Rózsaszín zaj:   A rózsaszín zaj éppúgy mint a fehér zaj egy nem tolakodó hátteret biztosít bizonyos Neurostreams-eknek, különösen a WellnessStreams-ekben hallható. Arózsaszín zajban a különböző frekvenciák hangereje az emberi hallás érzékenységéhez van igazítva.

Az amplitúdó oktávonként 3 decibellel csökken. Afülünk számára a rózsaszín zaj úgy tünik mintha a frekvenciák egyenletesen lennének elosztva és kevésbé sziszeg mint a fehér zaj.

 

Mi a rózsaszín zajt a Nightnoise – elalvás segítő – session-nál használjuk.  (rosa)