A módszer  mindenkinek ajánlott, de különösen hasznos az egészségügyben dolgozó szakembereknek, zenészeknek, színészeknek, énekeseknek és más előadó művészeknek, számítógépes szakembereknek, üzletembereknek.jó fellépést igénylő menedzsereknek, üzletembereknek.

A több mint száz éves módszer  a testünk rossz használatából eredő panaszokat szünteti meg mint például a gerinc- nyak- végtag- izom és ízületi  problémákat, hátfájdalmakat, fejfájást,  mozgásszervi eredetű panaszokat, hangképzési gondokat és pszichoszomatikus tünet-együtteseket.

Azok az emberek, akik elsajátították ezt a technikát, könnyebben viselik el a speciális megterhelést, versenyhelyzetben kevésbé esnek pánikba, hatékonyabban, gyorsabban tanulnak, képességeik és tehetségük szabadabban bontakozik ki.

Üzletemberek, menedzserek, jól menő ügyvédi irodák irodaházaikban működtetnek Alexander-stúdiót, ahol az egyes vállalkozások tulajdonosai Alexander-tanárt alkalmaznak a jó fellépést igénylő szakembereik és titkáraik, titkárnőik tanítására.

Bebizonyosodott ugyanis, hogy akik elsajátították ezt a technikát, nagyobb biztonsággal és ezért hatékonyabban képviselik a hivatalos tárgyalásokon saját szakmai és üzleti érdekeiket.

A számítógépes szakemberek körében ma már sajnos jól ismert az úgynevezett  „számítógépes betegség” , amit a szervezet speciális megterhelése hív életre. Éppen ezért az utóbbi években mind többen veszik igénybe  e szakemberek közül az Alexander-tanár segítségét.

Egyes nagyobb létszámú intézmények vezetősége – felismerve, hogy saját jól felfogott érdeke munkatársi gárdája jó egészsége magára vállalja a számítógépes szakemberek Alexander-kurzusának költségeit.

A tanulási, magatartási zavarokkal küszködő gyerekek és fiatalkorúak egész életét jó irányba befolyásolja ez az eljárás azáltal, hogy felismerteti a növendékben az elromlott pszichés és fizikai magatartási szokásokat, és megtanítja a kényszeres viselkedés elengedésére.  Így a tanítvány felszabadultabb, önmagát vállalni képes emberré válhat.

 

Ha szeretnél többet is megtudni erröl a módszerröl légyszíves küldj egy e-mailt és röviden írd meg milyen információkra van szükséged.