Neurostreams Kifejezések

 

Fontos Neurostream kifejezések

 

Stream:  a mi Streamünk egy műsort sugárzó csatorna (mint minden online rádió) amely az interneten keresztül egy rádió programot élőben sugároz.

 

Heti Program:  A heti Program egy állandó program amely egymást követö egységekből áll. A repertoár több ezer darabból áll, így  szinte sohasem lehet hallani ugyanazt a számot.

 

Session:   A Neurostreams élő rádió adásait Session-nak nevezzük. Egy ilyen Session általában 15, 30 illetve 60 percig tartanak. Minden egyes adás egy másik agyhullám mintát stimulál.

A heti program is több egyedi Session-ból van összeállítva.

Egyes Session-okat meg is lehet külön vásárolni és pl. mp 3-as lejátszón hallgatni.

 

Frekvencia:    ez alatt a Beat-frekvenciát értjük: ha egy adás leírásában „ Alfa Meditation 10 Hertz“ áll akkor az azt jelenti hogy ebben a Session-ban 10 Beats-et sugárzunk másodpercenként.

 

Hertz, Hz:      A frekvencia mérték egysége a Hertz amely másodpercben értendő. A Neurosterams esetében a herz a Beats-ek számát jelenti másodpercenként.

 

Beats:    Egy Beat egy ütésnek (pl metronóm) vagy egy impulzusnak felel meg. A Neurosterams Beats-jei minden egyes Session-nak egyedileg vannak generálva és variálva. Több féle tipusú Beats létezik. (pl. binaurale beats, isochrone beats)

 

Isochrone Beats:   Az Isochrone Beats-ek (amiket mi is főleg használunk) hallható, állandó ritmikus ütések, amelyek az agyhullámainkat stimulálják.

Az isochron Beats a ritmikus stimulálás leghatásosabb fajtája.  Röviden összefoglalva egy isochrone hang egy sor szorosan egymásután illesztett pulzáló hangból áll, amely így egy bizonyos frekvenciájú hangként hallható (pl. 10 impulzus percenként)

 

Binaural Beats:    A Binaural Beats-ek tulajdonképpen virtuális beats-ek amelyeket közvetlenül az agy állít elő mégpedig egy akusztikus trükk hatására. Ezek a Beats-ek különösen az úgynevezett agyfélteke szinkronizáláshoz alkalmasak.

A Binaural Beats-ek nagyon hallkak érzékenyek és ezért mindig fejhallgatóval kel őket hallgatni.

 

Binaural Beats –eket mi kizárólag a Zen – adásoknál használunk, mint például a DNA-kommunikáció és a Zen – Quasar nevűeknél.