Agyhullámok

 

Beta állapot:   Béta hullámoknak nevezük azt az állapotot amikor az agyhullámok a 12 és 38 herzes tartományban rezegnek. Ez egy teljesen éber, figyelmes tudatállapotot jelent.

Ez normálisan az az állapot amiben a legtöbb ember a nap folyamán életének nagyrészében található. A figyelem ilyenkor a külvilágra irányul. (környezet, a többi ember, stb…)

A béta hullámok stimulálása viszont nagyon nagy mértékben befolyásolja az inteligenciát, a figyelmet, a hangulatot, az érzelmi stabilitást és még sok mást…

 

Alfa állapot:   Alfa hullámoknak nevezzük azt az állapotot amikor az agyhullámok a 8 és 12 herzes tartományban rezegnek. Ez egy éber de ellazult, befelé és kifelé figyelő tudatállapotot jelent.

Amint lecsukott szemmel ellazulunk az agy szinte azonnal elkezd alfa hullámokat produkálni. Ez az a tudatálapot amiben korán reggel közvetlen az ébredés után illetve álmodozás közben találjuk magunkat.

Ez a tudatállapot javitja a vizualizációk tisztaságat és az elmét befogadóképessé teszi a szuggeszciók számára.

 

Theta állapot:   az agy ilyenkor 4 és 8 herz között rezeg. A könnyű álom és az extrém ellazulás állapota. A theta állapot úgy ismert mint a hiper szugerálhatóság állapota ahol előre felvett szuggeszciókkal és affirmációkkal a mentális proramozás a leghatásosabb.

A theta állapotban a figyelem már csak befelé irányul (belső világ) és minnél kisebb a frekvencia annál inkább eltűnik a tudatos kontroll.

Az álom világ egy karnyújtásnyira van.

 

Delta állapot:   Delta hullámoknak nevezzük az agy 0,2 és 4 herz közötti rezgését. Ez a mély álom nélküli alvás állapota. A delta hullámok a leglassabb agyhullámok. Amikor delta hullámok uralkodnak az agyban akkor indulnak el a testünk öngyógyító folyamatai.

Normális esetben ebben az állapotban nem álmodunk és a tudatunk teljesen ki van kapcsolva.

 

Gamma állapot:    Richar Davidson (University of Wisconsin) vizsgálatai, aki meditáló szerzetesek agyhullámait analizálta, azt mutatták, hogy azokban az állapotokban, amiket a meditálók a tiszta tudat illetve az erős empátia érzésének neveztek, nagy amplitúdóju gamma – oszcillációk léptek fel.

Ezek az agykéreg periodikus aktivitásai a 40 és 80 herzes tartományban. Ez az agynak egy nagyon aktív állapota, de nem egy relaxációs állapot.

 

Omega állapot:   az omega állapot egy  a gamma állapot felett található, még kevésbé tanulmányozott kisérleti tudatállapot. Valószínűleg ebben az állapotban vagyunk képesek a transzcendentális tapasztalatok, a magasabb betekintés képességének megszerzésére.

 

 

Schumann frekvencia:    A Schuman frekvencia a földbolygó saját rezgéshulláma.  Ez 7,83 herzes rezgés ami az éber és az álomterület között helyezkedik el. Ebből készültek a Gaia Session hanganyagai.