Mi emberek már régóta tudjuk, hogy a víz létfontosságú az életünk, az egészségünk szempontjából, de azzal is tisztában vagyunk (sajnos még nem mindenki) hogy ha nem megfelelő tisztaságú akkor károsítja szervezetünket és különböző betegségeket okozhat. A víz a szervezetünkben mint oldószer funkcionál. A tápanyagok és salakanyagok szállítója. Szabályozza a testünk hőmérsékletét. A biokémiai folyamatok fontos résztvevője.

 

 

A víz alapvető feladatai a szervezetünkben:


Segíti az emésztést


Megakadályozza a gyomor elsavasodását


Segíti a vesék működését


Optimalizálja a méregtelenítő folyamatokat


Segíti az összes anyagcsere folyamatot


Erősíti a szívet és a vérkeringést


Javítja a szervezet immunrendszerét


Aktiválja az idegrendszert


Csökkenti a stresszre való hajlamot


Növeli a koncentráló- és teljesítő képességet


Frissességet és rugalmasságot kölcsönöz a bőrnek


Elszállítja a tápanyagokat a sejtekhez


Eltávolítja az anyagcsere során keletkezett salakanyagokat,

mérgeket


Rugalmassá teszi az izületeket


Mindez eléggé egyértelművé teszi a valóban tiszta víz jelentőségét.

 

Az egészségügyi világszervezet (WHO) meghatározta az ivóvíz fogalmát. A biztonságos ivóvíz az a víz amely egy életen át fogyaszta sem károsítja az ember egészségét. A megfelelő minőségű ivóvíz szintelen, szagtalan, nem tartalmaz az egészségre káros anyagokat.


A szervezetünk számára a legjobbak az ásványokban szegény természetes vizek lennének, úgy mint az esővíz, patakvíz, felszíni forrásvíz. Sajnos pont ezek a vizek amelyek napjainkra a legjobban szennyezettekké váltak.

Minél kevesebb oldott anyagot tartalmaz egy víz, annál nagyobb a tisztítóereje. Sajnos mára már valóban tiszta vizet Európában sem nagyon találhatunk.